culinaire
zaken
.nl
Sinaasappel met ijs uit de grill
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
2
1
1
1
deciliter
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
ijs (vanille-)
Grand Marnier
marmelade (sinaasappel-)
sinaasappel ingrediënt info
eiwit
Berei-
ding
Snij de sinaasappel in twee delen en maak de partjes met een grapefruitmes los en schraap met een lepel de achtergebleven vliezen eruit. Besprenkel de partjes met wat Grand Marnier. Bestrijk de binnenkant van de schil met de marmelade. Vul de sinaasappelhelften met vanilleijs, waardoor wat partjes sinaasappel zijn geschept, en dek ze daarna goed af met stijfgeslagen eiwit. Geef het eiwit onder de hete grill een kleurtje en giet er tenslotte nog een eetlepel brandende Grand Marnier over.
Voedings-
waarde
Energie2661 KiloJoules
634 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
85 gram
11 gram
2 gram