culinaire zaken .nl |
Sinaasappel met ijs uit de grill | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Feestelijk Grill/grillplaat | Slank Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 2 1 1 1 |
deciliter eetlepel eetlepel stuks stuks |
ijs (vanille-) Grand Marnier marmelade (sinaasappel-) sinaasappel eiwit | ||
Berei- ding |
Snij de sinaasappel in twee delen en maak de partjes met een grapefruitmes los en schraap met een lepel de achtergebleven vliezen eruit. Besprenkel de partjes met wat Grand Marnier. Bestrijk de binnenkant van de schil met de marmelade. Vul de sinaasappelhelften met vanilleijs, waardoor wat partjes sinaasappel zijn geschept, en dek ze daarna goed af met stijfgeslagen eiwit. Geef het eiwit onder de hete grill een kleurtje en giet er tenslotte nog een eetlepel brandende Grand Marnier over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2661 KiloJoules 634 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 85 gram 11 gram 2 gram |