culinaire zaken .nl |
Gepocheerde appel met mandarijntjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Bewerkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 1 25 4 1 0.50 0.50 - |
deciliter deciliter gram stuks blik theelepel stuks naar smaak |
wijn (wit) likeur (sinaasappel-) meel (aardappel-) appel mandarijn (blik) koriander (gedroogd) citroen ijs (vanille-) | ||
Berei- ding |
De witte wijn , 1.5 deciliter water, sinaasappellikeur, koriander en citroensap in een flinke ovenvaste schaal schenken en alles afgedekt in 6-7 minuten op 100% aan de kook brengen. De appels intussen schillen, de klokhuizen met een appelboor verwijderen. De appels in het kookvocht leggen en deze afgedekt 10-15 minuten op 30% verwarmen. De appels in het pocheervocht af laten koelen. De mandarijntjes in een zeef laten uitlekken. Het pocheervocht in een litermaat schenken en opnieuw (afgedekt) in 6-7 minuten op 100% aan de kook brengen. Het aardappelmeel met 2 eetlepels water glad roeren en de saus hiermee binden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 895 KiloJoules 213 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 1 gram 4 gram |