culinaire zaken .nl |
Gegratineerde appeltjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Slank | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 2 1 |
deciliter deciliter stuks eetlepel |
sap (appel-) sap (citroen-) appel amandel (schaafsel) | ||
Berei- ding |
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij elke appel in 12 partjes. Breng het appelsap aan de kook en voeg de appelpartjes toe. Kook de partjes in 4 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze nog even goed boven de pan uitlekken. Kook het sap in tot er nog ongeveer 2 eetlepels over zijn. Roer daar het citroensap door. Leg de appelpartjes in de vorm van een bloem op 2 hittebestendige bordjes. Bestrijk de partjes met het ingekookte sap. Strooi de amandelen erover. Schuif de bordjes circa 10 centimeter onder een voorverwarmde grill en laat de appelpartjes en amandelen in circa 3-4 minuten goudbruin worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 618 KiloJoules 147 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 2 gram 4 gram |