culinaire
zaken
.nl
Gebraden appel uit de magnetron
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
15
5
1
1
0.50
-
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
appel (zoetzuur)
rum
suiker (bruin)
kaneel (poeder)
Voor-
berei-
ding
Zet de rozijnen met de rum een paar uur in de week.
Berei-
ding
Appel boren, schillen, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Zet de appel in een glazen schaal Vul het boorgat met de in rum geweekte rozijnen. Roer de suiker met het kaneel door elkaar en strooi dit over de appel. Dek de schaal af en zet hem in de magnetron. Bak de appel 2.5 minuten op vol vermogen (700 Watt). Prik met een sateprikker in de appel om te controleren of deze zacht is.
Voedings-
waarde
Energie851 KiloJoules
203 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
1 gram
1 gram