culinaire zaken .nl |
Gebraden appel uit de magnetron | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
15 5 1 1 0.50 - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
rozijn boter (room-) appel (zoetzuur) rum suiker (bruin) kaneel (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Zet de rozijnen met de rum een paar uur in de week. | |||
Berei- ding |
Appel boren, schillen, wassen en droogdeppen met keukenpapier. Zet de appel in een glazen schaal Vul het boorgat met de in rum geweekte rozijnen. Roer de suiker met het kaneel door elkaar en strooi dit over de appel. Dek de schaal af en zet hem in de magnetron. Bak de appel 2.5 minuten op vol vermogen (700 Watt). Prik met een sateprikker in de appel om te controleren of deze zacht is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 851 KiloJoules 203 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 1 gram 1 gram |