culinaire zaken .nl |
Gebakken banaan | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:02 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 4 2 1 1 |
gram stuks theelepel stuks eetlepel |
boter (room-) banaan noot (hazel-,strooisel) sinaasappel Grand Marnier | ||
Berei- ding |
Schil de bananen. Snij de bananen overlangs in tweeen. Bak ze op matig vuur in weinig boter in ongeveer 1 minuut lichtbruin. Voeg het sap toe van de uitgeperste sinaasappel en de Grand Marnier. Laat dit nog 1 minuut op een laag vuur staan. Schep de bananen op bordjes en verdeel het resterende vocht hierover. Garneren met hazelnootstrooisel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 809 KiloJoules 193 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 2 gram 5 gram |