culinaire zaken .nl |
Druivenpudding (Uzum Muhallebisi) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 50 6 |
kilogram eetlepel theelepel |
druif suiker maizena | ||
Berei- ding |
Pluk de druiven van de tros, was ze goed en kook ze met 1.5 deciliter water 18 minuten. Wrijf de druiven daarna door een zeef en breng de druivenmoes opnieuw aan de kook. Roer intussen de maizena aan met wat water en giet het al roerende bij de druivenmoes. Strooi er de suiker bij en laat de massa opstaan tot het dik is. Laat de pudding vervolgens afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2969 KiloJoules 707 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 198 gram 3 gram 5 gram |