culinaire zaken .nl |
Citroenwaterijs (Granita di Zitrone) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 02:35 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 160 120 3 1 |
deciliter gram gram stuks stuks |
water suiker suiker (druiven-) citroen rasp (citroen-) | ||
Berei- ding |
Kook het water met de suiker en druivesuiker 3 minuten Voeg citroensap en -schil toe en laat het 1 minuut koken. Giet het door een zeef en laat het afkoelen. Doe het ijsmengsel in een metalen schaal en zet deze in een vriezer. Schraap na 20 minuten de ijskristallen van de wanden en schep ze naar het midden. Herhaal dit elke 20 minuten Na 2.5 a 3 uur is het ijs bevroren. Het ijsmengsel kan ook in een ijsmachine bevroren worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1177 KiloJoules 280 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 1 gram 0 gram |