culinaire
zaken
.nl
Chocoladeijs met sinaasappel/karamelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
75
2
1
deciliter
gram
stuks
eetlepel
ijs (chocoladeroom-)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
nougat
Voor-
berei-
ding
Verwarm de suiker met 2 eetlepels water per 75 gr suiker op een zacht vuur tot een roodbruine siroop ontstaat. Pers de helft van de sinaasappels uit. Roer van het vuur af het sap door de suikersiroop. Verwarm dit mengsel op een zacht vuur totdat alle stolsels weer opgelost zijn. Laat de saus afkoelen. Schil de andere sinaasappel(s) dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit.
Berei-
ding
Schep de sinaasappel/karamelsaus op bordjes. Leg op elk bordje drie kleine bolletjes chocoladeijs. Leg de partjes sinaasappel rond het ijs in de saus en strooi de nougat erover.
Voedings-
waarde
Energie2085 KiloJoules
496 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
95 gram
7 gram
4 gram