culinaire zaken .nl |
Chocoladeijs met sinaasappel/karamelsaus | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:04 | |
Indelingen | Feestelijk | Goedkoop | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 75 2 1 |
deciliter gram stuks eetlepel |
ijs (chocoladeroom-) suiker (basterd-,wit) sinaasappel nougat | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de suiker met 2 eetlepels water per 75 gr suiker op een zacht vuur tot een roodbruine siroop ontstaat. Pers de helft van de sinaasappels uit. Roer van het vuur af het sap door de suikersiroop. Verwarm dit mengsel op een zacht vuur totdat alle stolsels weer opgelost zijn. Laat de saus afkoelen. Schil de andere sinaasappel(s) dik en snij de partjes tussen de vliesjes uit. | |||
Berei- ding |
Schep de sinaasappel/karamelsaus op bordjes. Leg op elk bordje drie kleine bolletjes chocoladeijs. Leg de partjes sinaasappel rond het ijs in de saus en strooi de nougat erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2085 KiloJoules 496 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 95 gram 7 gram 4 gram |