culinaire zaken .nl |
Avocadoijs | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 10 10 2 |
deciliter gram theelepel stuks |
ijs (vanille-room-) suiker (basterd-,wit) sap (citroen-) avocado | ||
Berei- ding |
Snij de avocado's overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel en schep het vruchtvlees uit de schillen. Pureer het vruchtvlees in een mixer-blender of prak het fijn met een vork. Vermeng de avocadopuree in een kom met de basterdsuiker, het citroensap en het roomijs. Schep alles zeer goed dooreen. Doe het mengsel in een ijslaatje. Laat het avocadoijs onder zo nu en dan omscheppen in 2.5 uur in de diepvriezer of in het diepvriescompartiment van de koelkast bevriezen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 999 KiloJoules 238 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 4 gram 6 gram |