culinaire
zaken
.nl
Appeltaartjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
25
4
2
1
gram
plakje
stuks
eetlepel
boter (room-)
bladerdeeg ingrediënt info
appel
suiker
Berei-
ding
Laat de plakjes bladerdeeg volgens aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Snij uit de plakjes deeg cirkels met een middenlijn van 10 centimeter. Snij de appels in vieren, verwijder het klokhuis en schil de partjes. Snij de partjes appel in zeer dunne plakjes. Vet een bakplaat licht in met boter en besprenkel de plaat vervolgens met water (of bekleed de bakplaat met een vel bakpapier). Leg de rondjes bladerdeeg op de plaat en prik het deeg op meerdere plaatsen met een vork in. Schik de plakjes appel dakpansgewijs in een cirkel op de rondjes bladerdeeg en besprenkel ze met boter. Bestrooi de appeltaartjes met suiker en schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200-220 graden c (gasstand 4-5). Bak de appeltaartjes in ongeveer 18 minuten goudbruin en gaar. Heerlijk met creme fraiche of zure room.
Voedings-
waarde
Energie1158 KiloJoules
276 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
3 gram
2 gram