culinaire zaken .nl |
Appel-bitterkoekjes compote | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 1.25 1.50 10 10 4 2 1 |
deciliter deciliter centiliter gram stuks stuks zakje eetlepel |
sap (appel-) creme fraiche sap (citroen-) kokos (geraspt) bitterkoekje appel (Golden Delicious) suiker (vanille-) rum | ||
Berei- ding |
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appelpartjes in schijven. Sprenkel er citroensap op om verkleuren te voorkomen. Roer de suiker en een zakje vanillesuiker door het appelsap en verwarm hierin de appelschijven. De schijven mogen wel wat zachter worden, maar niet kapot koken. Roer een klein beetje water door de maizena en giet dit papje voorzichtig roerend bij het appelsap zodat het iets bindt. Laat deze appelcompote in een glazen schaal afkoelen. Roer het tweede zakje vanillesuiker door de creme fraiche en verdeel deze creme over de compote. Schenk de rum over de verkruimelde bitterkoekjes. Strooi eerst de natte kruimels over de creme fraiche en tenslotte de kokos. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1641 KiloJoules 391 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 4 gram 4 gram |