culinaire zaken .nl |
Appel met honing uit Macedonie | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 100 30 4 3 |
deciliter gram gram stuks eetlepel |
wijn (wit) honing boter (room-) appel suiker | ||
Berei- ding |
Appels wassen, afdrogen en uitboren. Deze uitholling vullen met honing. Appels naast elkaar in een vuurvaste schaal leggen, wijn erop gieten, in de oven gaarsmoren. Gesmolten boter met suiker uitroeren, 0.5 kopje water toevoegen. De gesmoorde appels hiermee begieten. Serveer direkt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1236 KiloJoules 294 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 0 gram 3 gram |