culinaire zaken .nl |
Erwtensoep 1 | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 04:00 | |
Indelingen | Maaltijdsoep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 1 1 - 300 200 4 |
stuks stuks knol stuks naar smaak gram gram takje |
prei varkenspoot selderij (knol-) worst (rook-) zout erwt (split-,groen) aardappel selderij (blad-) | ||
Berei- ding |
Doe de erwten in een pan. Was de varkenspootjes, doe ze bij de erwten en voeg zoveel water toe dat alles helemaal onderstaat. Voeg het zout erbij en laat alles 3 uur zachtjes koken. Was de prei en snij deze in plakjes. Schil en was de knolselderie en verdeel deze in blokjes. Roer de groenten door de soep en laat hem nog 30 minuten koken. De aardappelen moeten uit elkaar vallen, zodat de soep licht bindt. Doe de worst 10 minuten voor het einde van de kooktijd in de soep. Haal het varkensvlees uit de soep, haal het vlees van het bot en snij de worst in plakjes; geef beide apart bij de soep. Of snij vlees en worst in stukjes en roer ze door de soep. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3423 KiloJoules 815 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 86 gram 32 gram 5 gram |