culinaire zaken .nl |
Amerikaanse linzensoep (Petti di pollo alla zitrone) | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:10 Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Maaltijdsoep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 300 250 200 200 100 25 1 1 1 |
deciliter gram gram gram gram gram gram stuks stuks stuks |
bouillon (runder-) linzen (rood) wortel (winter-) kool (groen) kaas (extra belegen) worst (chorizo) boter (room-) laurier (blad) stokbrood ui | ||
Berei- ding |
Wortel in plakjes snijden. In grote pan boter verhitten. Wortel en ui circa 5 minuten bakken. Toevoegen runderbouillon, linzen en laurier. Met deksel op pan in circa 30 minuten bijna gaar koken. Intussen groene kool in smalle reepjes snijden. In droge koekepan gesneden chorizo in circa 3 minuten knapperig bakken. Aan soep kool toevoegen. Chorizo erdoor roeren. Stokbrood met kaas beleggen en gratineren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3340 KiloJoules 795 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 45 gram 27 gram |