culinaire zaken .nl |
kalkoenhamburgers | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 40 2 1.50 1 1 - - |
gram gram sneetje theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (kalkoen-) boter (bak-) brood (wit) koriander (gedroogd) ei (kip) yoghurt zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snijd het brood in blokjes, soe ze in een kom en giet er wat water op. Doe het gehakt en een andere kom en meng er het uitgeknepen brood, de yoghurt, het ei, de koriander en wat zout en peper door. Maak vier afgeplatte ballen van het gehakt en zet deze tot ze worden gebakken in de koelkast. | |||
Berei- ding |
Verhit de braadboter in de koekepan en bak de kalkoenburgers aan beide kanten op niet te hoog vuur in circa 10 minuten bruin en gaar. Leg ze tussen opengesneden en geroosterde sesambolletjes en garneer met sla, tomaat en komkommer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |