culinaire zaken .nl |
Komkommerbowl | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 2 1 1 1 1 |
eetlepel fles stuks stuks fles eetlepel |
dille (vers) wijn (wit) citroen komkommer wijn (wit,mousserend) suiker | ||
Berei- ding |
Snijd de gewassen komkommer in zeer dunne plakken. Verwijder de stelen van de dille. Doe komkommer, dille en citroen in een grote glazen kom en roer er eventueel wat suiker door. Giet een fles witte wijn, bijvoorbeeld Gewurztraminer, leeg in de kom. Sluit de kom af met huishoudfolie. Laat de kom een half uur staan en giet dan de tweede fles wijn bij. Schep na een half uur de komkommer en dille er met een schuimspaan uit. Leg nu wat verse komkommerschijfjes in de kom en een nieuw takje dille. Voeg op het laatste moment de mousserende wijn toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 164 KiloJoules 39 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 1 gram |