culinaire zaken .nl |
lever met rode grapefruit | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 20 10 2 1 1 1 1 1 - - |
gram centiliter gram gram theelepel stuks eetlepel stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
runderlever madeira boter (bak-) bloem bouillon (poeder) grapefruit (rood) zoetstof ui mosterd zetmeel (aardappel-) zout peper | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Grapefruit schillen en witte velletjes verwijderen. In parten verdelen en deze halveren. Pitten verwijderen/. Lever in reepjes snijden en rondom bestrooien met zout peper en bloem. In een braadpan boter verhitten. Ui ca 3 minuten zachtjes bakken. Reepjes lever toevoegen en ca 2 minuten al omscheppend meebakken. Toevoegen: 1.5 deciliter water, madeira, opgevangen grapefruitsap, mosterd en bouillonpoeder. Nog ca 2 minuten laten stoven. In een kopje aardappelmeel met 1 el water gladroeren. Al roerende aan levermengsel toevoegen en blijven roeren tot de saus lichtgebonden is. Schepje zoet erdoor roeren . Stukjes grapefruit toevoegen en even laten meewarmen.Lekker met rijst en salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 817 KiloJoules 195 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 2 gram 3 gram |