culinaire
zaken
.nl
lever met rode grapefruit
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
2
20
10
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
centiliter
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
runderlever
madeira
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
bouillon (poeder)
grapefruit (rood)
zoetstof
ui ingrediënt info
mosterd
zetmeel (aardappel-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Ui pellen en snipperen. Grapefruit schillen en witte velletjes verwijderen. In parten verdelen en deze halveren. Pitten verwijderen/. Lever in reepjes snijden en rondom bestrooien met zout peper en bloem. In een braadpan boter verhitten. Ui ca 3 minuten zachtjes bakken. Reepjes lever toevoegen en ca 2 minuten al omscheppend meebakken. Toevoegen: 1.5 deciliter water, madeira, opgevangen grapefruitsap, mosterd en bouillonpoeder. Nog ca 2 minuten laten stoven. In een kopje aardappelmeel met 1 el water gladroeren. Al roerende aan levermengsel toevoegen en blijven roeren tot de saus lichtgebonden is. Schepje zoet erdoor roeren . Stukjes grapefruit toevoegen en even laten meewarmen.Lekker met rijst en salade.
Voedings-
waarde
Energie817 KiloJoules
195 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
2 gram
3 gram