culinaire zaken .nl |
kerriegehakt met ananas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
432 200 10 5 1 1 - - |
gram gram gram theelepel stuks bekertje naar smaak naar smaak |
ananas (stukjes) gehakt (runder-) margarine kerrie (poeder) ui creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Ui pellen en fijnsnipperen. In pan boter verhitten. Ui met kerriepoeder 3 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en in 5 minuten rul bakken. Boven kom ananasstukjes afgieten. Sap bewaren. Ananasstukjes door gehakt scheppen en 5 minuten meewarmen. 2 eetlepels ananassap en creme fraiche door gehakt roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met rijst of shoarmabroodje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2275 KiloJoules 542 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 19 gram 4 gram |