culinaire
zaken
.nl
Scampi op Indonesische wijze
(Udang Kemirie)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2
60
3
2
1
1
gram
deciliter
gram
stuks
teentje
stuks
bosje
scampi
ketjap (manis)
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
citroen
koriander (vers)
Berei-
ding
We malen de kemirienoten samen met de ketjap.
De rode peper wordt in strips gesneden.
De knoflook en de verse koriander worden fijngehakt.
Zet de scampi aan in olie.
Voeg hieraan de knoflook en de pepers toe.
Blus dit af met de jus van de citroen en de ketjap.
Stoof de scampi's even door.
Strooi er tenslotte de gehakte verse koriander er over.
Voedings-
waarde
Energie945 KiloJoules
225 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
25 gram
2 gram