culinaire zaken .nl |
Scampi op Indonesische wijze (Udang Kemirie) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2 60 3 2 1 1 |
gram deciliter gram stuks teentje stuks bosje |
scampi ketjap (manis) kemirie (noot) peper (rood) knoflook citroen koriander (vers) | ||
Berei- ding |
We malen de kemirienoten samen met de ketjap. De rode peper wordt in strips gesneden. De knoflook en de verse koriander worden fijngehakt. Zet de scampi aan in olie. Voeg hieraan de knoflook en de pepers toe. Blus dit af met de jus van de citroen en de ketjap. Stoof de scampi's even door. Strooi er tenslotte de gehakte verse koriander er over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 945 KiloJoules 225 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 25 gram 2 gram |