culinaire zaken .nl |
Rosbief rolletjes met romige pate | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 50 40 4 4 2 1 - - |
gram gram gram stuks plakje sneetje eetlepel naar smaak naar smaak |
runderrosbief pate (room-) boter (bak-) kumquat ham (rauw) brood (wit) compote (cranberry-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Bord voorverwarmen. Plakjes ham op vlees leggen en oprollen, beginnen bij korte kant. Vastzetten met cocktailprikker. Pate in vier stukjes verdelen. Kumquats wassen en in plakjes sijden. Korstjes van brood snijden. | |||
Berei- ding |
Boter verhitten. Rolletjes in circa 4 minuten goudbruin en rose bakken. Bestrooien met zout en peper. Rolletjes uit pan op bord scheppen en afdekken met aluminiumfolie. Sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren. Elke sneetje in de lengte halveren. Door achtergebleven bakvet vranberry compote en 1 eetlepel water roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Beetje saus op warme borden schenken. Broodrechthoekjes erin leggen. Vlees op broodrechthoekjes zetten en daarop stukjes pate leggen. Garneren met kumquats. Serveren met gegratineerde aardappels en haricots verts. * u kunt ook een mooi, gelijkvormig stukje rosbief a 200 gram nemen. Snij dit in 4 dunne plakken of vraag de slager dit voor u te doen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2575 KiloJoules 613 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 23 gram 8 gram |