culinaire
zaken
.nl
Rosbief rolletjes met romige pate
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
50
40
4
4
2
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
plakje
sneetje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderrosbief
pate (room-)
boter (bak-)
kumquat
ham (rauw)
brood (wit)
compote (cranberry-)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Bord voorverwarmen. Plakjes ham op vlees leggen en oprollen, beginnen bij korte kant. Vastzetten met cocktailprikker. Pate in vier stukjes verdelen. Kumquats wassen en in plakjes sijden. Korstjes van brood snijden.
Berei-
ding
Boter verhitten. Rolletjes in circa 4 minuten goudbruin en rose bakken. Bestrooien met zout en peper.
Rolletjes uit pan op bord scheppen en afdekken met aluminiumfolie.
Sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren. Elke sneetje in de lengte halveren. Door achtergebleven bakvet vranberry compote en 1 eetlepel water roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Beetje saus op warme borden schenken. Broodrechthoekjes erin leggen. Vlees op broodrechthoekjes zetten en daarop stukjes pate leggen. Garneren met kumquats. Serveren met gegratineerde aardappels en haricots verts.

* u kunt ook een mooi, gelijkvormig stukje rosbief a 200 gram nemen. Snij dit in 4 dunne plakken of vraag de slager dit voor u te doen.
Voedings-
waarde
Energie2575 KiloJoules
613 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
23 gram
8 gram