culinaire
zaken
.nl
Hollandse gehaktbal
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
100
80
6
4
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (half-om-half)
kipfilet
boter (bak-)
cornflakes
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Kruid de kipfilet en het gehakt zelf.
Berei-
ding
Klop in een kom het ei los.
Snij de Shape kipfilet in zeer kleine bokjes.
Meng het gehakt met het ei, kipfilet en Corn Crakes.
Breng op smaak met zout en peper.
Strooi op een plat bord het paneermeel.
Vorm 4 ballen van het gehakt.
Wentel de gehaktballen door het paneermeel, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
Verhit in de braadpan de Bak en Braad.
Bak de gehaktballen in circa 4 minuten rondom bruin.
Laat ze afgedekt op een laag vuur circa 25 minuten zachtjes braden.
Keer ze af en toe.
Voedings-
waarde
Energie1988 KiloJoules
473 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
19 gram
0 gram