culinaire zaken .nl |
Hollandse gehaktbal | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 80 6 4 1 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) kipfilet boter (bak-) cornflakes meel (paneer-) ei (kip) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Kruid de kipfilet en het gehakt zelf. | |||
Berei- ding |
Klop in een kom het ei los. Snij de Shape kipfilet in zeer kleine bokjes. Meng het gehakt met het ei, kipfilet en Corn Crakes. Breng op smaak met zout en peper. Strooi op een plat bord het paneermeel. Vorm 4 ballen van het gehakt. Wentel de gehaktballen door het paneermeel, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Verhit in de braadpan de Bak en Braad. Bak de gehaktballen in circa 4 minuten rondom bruin. Laat ze afgedekt op een laag vuur circa 25 minuten zachtjes braden. Keer ze af en toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1988 KiloJoules 473 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 19 gram 0 gram |