culinaire zaken .nl |
Gebakken mosselen 1 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Grill/grillplaat | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 100 1 1 - - |
gram gram gram stuks teentje naar smaak naar smaak |
kaas (roombrie) mossel boter (room-) prei knoflook zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Rauwe mosselen kan ook, eerst de mosselen dan koken. | |||
Berei- ding |
Snij de prei in dunne ringetjes en was deze. Snij de brie in dunne plakjes. Smoor de voorgekookte mosselen in circa 2 minuten in roomboter. Schud de pan regelmatig zodat alle mosselen de kans krijgen goed warm te worden. Strooi het zout, de peper en de fijngeknepen knoflook eroverheen. Voeg de dun gesneden preiringetjes toe. Doe dit mosselmengsel in een ovenschaal. Leg de plakjes brie over de mosselen. Laat de mosselen 1.5 tot minuten gratineren in ee hete grill. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1718 KiloJoules 409 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 14 gram 1 gram |