culinaire zaken .nl |
Andijviesla met parmezaansekaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 1.50 20 8 4 |
gram gram deciliter stuks eetlepel eetlepel |
andijvie spekblokjes (mager) dressing (sla-,olievrij) ui (Amsterdams) kaas (parmezaans) noot (cashew-,ongezouten) | ||
Voor- berei- ding |
TIP U kunt ook het spekvet uit de pan door de dressing mengen. | |||
Berei- ding |
Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de andijvie. Snij de andijvie in dunne reepjes, was ze en laat ze in een vergiet uitlekken. Bak in een droge koekepan de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de uien in vieren. Doe in een schaal de andijvie en schep de spekjes, de uien en de dressing erdoor. Strooi de parmazaanse kaas erover en garneer met noten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2518 KiloJoules 600 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 36 gram 4 gram |