culinaire
zaken
.nl
Speenvarken
(Gekruid varkensvlees aan het spit)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
20
8
2
1
-
kilogram
gram
teentje
eetlepel
theelepel
naar smaak
varkenshamschijf
boter (bak-)
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
ve-tsin
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Zout het speenvarken (Schouder of hamstuk) en wrijf het in met het sap en enkele teentjes knoflook en de peper. Laat de kruiden minstens enkele uren intrekken. Wikkel de bout in aluminiumfolie en leg haar op het rooster in de oven. Vul de afdruipbak met kokend water en breng de oven op een temperatuur van 250 graden. De braadtijd in circa 1 uur. Haal de bout uit de oven. Verwijder de aluminiumfolie en penseel het zwoerd met een mengsel van soja en olie. Breng de oven op 300 graden, schuif de bout er weer in en laat die nog circa 45 minuten bruin worden. Het zwoerd moet knappen worden. Nu en dan inwrijven met het boter/sojomengsel. Verwijder het zwoerd, snij dit in dunnen repen en hou dit tot het moment van opdienen warm in de oven. Serveer het stuk speenvarken met zout-zure gembersaus, mihoen en stukjes komkommer.
Voedings-
waarde
Energie5517 KiloJoules
1314 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
91 gram
0 gram