culinaire zaken .nl |
Speenvarken (Gekruid varkensvlees aan het spit) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 20 8 2 1 - |
kilogram gram teentje eetlepel theelepel naar smaak |
varkenshamschijf boter (bak-) knoflook ketjap (manis) ve-tsin peper | ||
Berei- ding |
Zout het speenvarken (Schouder of hamstuk) en wrijf het in met het sap en enkele teentjes knoflook en de peper. Laat de kruiden minstens enkele uren intrekken. Wikkel de bout in aluminiumfolie en leg haar op het rooster in de oven. Vul de afdruipbak met kokend water en breng de oven op een temperatuur van 250 graden. De braadtijd in circa 1 uur. Haal de bout uit de oven. Verwijder de aluminiumfolie en penseel het zwoerd met een mengsel van soja en olie. Breng de oven op 300 graden, schuif de bout er weer in en laat die nog circa 45 minuten bruin worden. Het zwoerd moet knappen worden. Nu en dan inwrijven met het boter/sojomengsel. Verwijder het zwoerd, snij dit in dunnen repen en hou dit tot het moment van opdienen warm in de oven. Serveer het stuk speenvarken met zout-zure gembersaus, mihoen en stukjes komkommer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5517 KiloJoules 1314 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 91 gram 0 gram |