culinaire zaken .nl |
Soto Ajam II (Gekruide maaltijdsoep met kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 100 2 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - |
kilogram gram gram stuks teentje theelepel stuks theelepel theelepel stuks stuks stuks naar smaak |
kip kool (wit) mie (transparant) ui knoflook kurkuma (poeder) salam (blad) ve-tsin djahe djeroek poeroet sereh (vers) prei zout | ||
Berei- ding |
Uien fijn snijden. Bosje laksa kopen. Trek bouillon van de kip met toevoeging van de blaadjes salam, djeroek poeroet en de sereh. Fruit daarna de knoflook, djahe en koenjit in wat olie en voeg dit toe aan de bouillon. Als de kip gaar is, wordt het vlees van het bot gehaald en terug gedaan in de bouillon. De fijngesneden kool wordt dan toegevoegd en het geheel verder gekookt tot de kool bijna gaar is. Dan wordt de laksa toegevoegd en weer doorkoken totdat alles gaar is. De gefrituurde uien en rauwe prei voor het opdienen toevoegen. De soto op smaak brengen metn zout en ve-tsin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2482 KiloJoules 591 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 78 gram 2 gram |