culinaire
zaken
.nl
Soto Ajam II
(Gekruide maaltijdsoep met kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
100
2
2
2
2
1
1
1
1
0.50
-
kilogram
gram
gram
stuks
teentje
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
kip
kool (wit)
mie (transparant)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
salam (blad)
ve-tsin
djahe
djeroek poeroet
sereh (vers)
prei
zout
Berei-
ding
Uien fijn snijden. Bosje laksa kopen.

Trek bouillon van de kip met toevoeging van de blaadjes salam, djeroek poeroet en de sereh. Fruit daarna de knoflook, djahe en koenjit in wat olie en voeg dit toe aan de bouillon. Als de kip gaar is, wordt het vlees van het bot gehaald en terug gedaan in de bouillon. De fijngesneden kool wordt dan toegevoegd en het geheel verder gekookt tot de kool bijna gaar is. Dan wordt de laksa toegevoegd en weer doorkoken totdat alles gaar is. De gefrituurde uien en rauwe prei voor het opdienen toevoegen. De soto op smaak brengen metn zout en ve-tsin.
Voedings-
waarde
Energie2482 KiloJoules
591 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
78 gram
2 gram