culinaire zaken .nl |
Smoor I (Gekruid rundvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 100 2 1.50 1 1 - - |
gram gram gram stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
rundvlees aardappel boter (bak-) kruidnagel ketjap (manis) ui laurier (blad) peper zout | ||
Berei- ding |
De boter smelten in een braadpan. Hierin de fijngesneden ui aanfruiten. Voeg hierbij het in blokjes gesneden vlees en aardappelen, nog 10 a 15 minuten aanfruiten en afblussen met bouillon of water. Kruiden toevoegen en 20 minuten zachtjes op een klein vuur laten stoven. Op smaak maken met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1774 KiloJoules 422 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 13 gram 1 gram |