culinaire zaken .nl |
Sate Kambing I | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 1 1 10 2 1 1 0.50 0.50 - - |
gram deciliter deciliter gram theelepel theelepel theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
geitevlees asem (water) ketjap (manis) suiker (rood) koriander (poeder) komijn trassi peper (Chili-,rood) ui (rood) peper zout | ||
Berei- ding |
U kunt tamarindewater bereiden door een stuk tamarinde te weken in klein hoeveelheid lauw warm water, verwijder de pitten. In de blender vermalen we nu alle ingredienten behalve de halve rode ui en het geitevlees. De marinade is nu klaar. Snij het geitevlees in kleine langwerpige stukken en doe dit in de marinade; zet het mengel 24 uur op een koele plek. Rijg het vlees hierna op de stokjes en rooster de sate's. Je serveert bij de geitesate's altijd de ketjapsaus tezamen met fijngesneden rode ui. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 132 KiloJoules 31 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 1 gram |