culinaire
zaken
.nl
Sapi Kerrie
(Gekruid rundvlees met kerrie)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
4
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
eetlepel
theelepel
stuks
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderriblap
kokos
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketoembar
djahe
chilipoeder
kerrie (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden fijngesneden. De kokos is gemalen.

Kook de runderlappen met wat zout en peper. Laten uitlekken en de bouillon bewaren. Week de kokos in warm water. Snij de lappen in blokjes en vermeng ze goed met de djahe, ketoembar, chilipoeder, kerrie en het citroensap. Laat dit even intrekken. Fruit dan in wat olie de ui, knoflook en het vlees voor circa 15 minuten. Giet er dan 3 kopjes bouillon bij, de geweekte kokos en nog wat citroensap. Laat op een klein vuur alles minstens nog een uur doorsudderen Serveer bij witte rijst, een eigerecht, stukjes komkommer en sambal goreng kool
Voedings-
waarde
Energie1994 KiloJoules
475 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
21 gram
3 gram