culinaire zaken .nl |
Sapi Kerrie (Gekruid rundvlees met kerrie) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 4 2 2 1 1 1 1 - - |
gram eetlepel theelepel stuks teentje theelepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
runderriblap kokos sap (citroen-) ui knoflook ketoembar djahe chilipoeder kerrie (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden fijngesneden. De kokos is gemalen. Kook de runderlappen met wat zout en peper. Laten uitlekken en de bouillon bewaren. Week de kokos in warm water. Snij de lappen in blokjes en vermeng ze goed met de djahe, ketoembar, chilipoeder, kerrie en het citroensap. Laat dit even intrekken. Fruit dan in wat olie de ui, knoflook en het vlees voor circa 15 minuten. Giet er dan 3 kopjes bouillon bij, de geweekte kokos en nog wat citroensap. Laat op een klein vuur alles minstens nog een uur doorsudderen Serveer bij witte rijst, een eigerecht, stukjes komkommer en sambal goreng kool | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1994 KiloJoules 475 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 21 gram 3 gram |