culinaire zaken .nl |
Pastel Toetoep II (Jachtschotel met kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 200 200 100 100 25 25 12 2 2 2 1 1 1 - |
gram gram gram gram gram gram gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak |
kip wortel kool (spits-) peultjes doperwt (diepvries) sedep malam djamoer koeping boter (bak-) ei (kip) ketjap (manis) meel (paneer-) ui prei suiker peper | ||
Berei- ding |
Kook de kip gaar, haal haar uit de pan en bewaar de bouillon. Ontdoe de kip van de beentjes en snij het vlees in stukjes. De djamoer koeping en sedep malam een half uur in ruim water koken. Daarna goed uit laten lekken en de kip toevoegen. Kook de wortels gaar. Kook de eieren hard en halveer ze. Snij de spitskool fijn. Breng de bouillon weer aan de kook en doe er de kip, djamoer koeping, sedep malam en de groenten in. Fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden prei in boter en roer ook dit mengsel door de bouillon. Vervolgens doet men ook peper, zout, ketjap en suiker erbij en laat het geheel nog 3 minuten sudderen. De massa mag niet te droog worden. Beboter een vuurvaste schaal en doe het kip-groentemengsel hierin. Leg de vier halve eieren erop en bedek de massa met een laag aardappelpuree. Strooi hierover paneermeel en leg hier en daar wat klontjes boter. Zet de schotel in een voorverwarmde oven en bak het geheel in 20 minuten gaar. Deze jachtschotel warm serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2609 KiloJoules 621 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 66 gram 7 gram |