culinaire zaken .nl |
Lelawar Ajam (Stukjes kip in gekruide kokossaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 200 4 3 1 1 0.75 0.50 - - |
gram gram theelepel theelepel schijf stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
kip kool (wit) ketoembar komijn laos (vers) ui kentjoer (poeder) sereh (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
We gebruiken 0.5 kool. Maak de kruiden fijn, vermeng ze met de ui en bak ze in olie. Voeg vervolgens de stukjes kip en de fijngesneden kool toe. Dan de santen (weinig) erbij en gaar laten koken. Het gerecht mag niet te droog zijn. Zonodig wat water toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1790 KiloJoules 426 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 58 gram 1 gram |