culinaire
zaken
.nl
Lapjes van braadvlees
(Gestoofde lapjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
50
3
2
-
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rundersukadelap
boter (bak-)
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
U maakt een marinade van de fijngewreven uien, de ketjap en het zout, de peper en de nootmuskaat, waarin u het geklopte vlees - zoals bij biefstuk gebeurt - goed kneedt. In een braadpan doet u de boter en daarin legt u de lapjes vlees netjes naast elkaar. U zet de pan op een laag vuur en u keert het vlees af en toe, zodat de vleessappen naar buiten komen. Zodra het vlees enigszins droog begint te koken, doet u er voorzichtig wat heet water bij. Dit herhaalt u tot het vlees goed zacht is. Dit gerecht is bestemd voor de rijsttafel, maar past ook goed bij aardappelen en groente.
Voedings-
waarde
Energie1889 KiloJoules
450 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
39 gram
1 gram