| culinaire zaken .nl |
Lapjes van braadvlees (Gestoofde lapjes) | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 750 50 3 2 - - - |
gram gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
rundersukadelap boter (bak-) ketjap (manis) ui ![]() zout peper ![]() nootmuskaat ![]() | ||
| Berei- ding |
U maakt een marinade van de fijngewreven uien, de ketjap en het zout, de peper en de nootmuskaat, waarin u het geklopte vlees - zoals bij biefstuk gebeurt - goed kneedt. In een braadpan doet u de boter en daarin legt u de lapjes vlees netjes naast elkaar. U zet de pan op een laag vuur en u keert het vlees af en toe, zodat de vleessappen naar buiten komen. Zodra het vlees enigszins droog begint te koken, doet u er voorzichtig wat heet water bij. Dit herhaalt u tot het vlees goed zacht is. Dit gerecht is bestemd voor de rijsttafel, maar past ook goed bij aardappelen en groente. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1889 KiloJoules 450 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 39 gram 1 gram |