culinaire zaken .nl |
Gepaneerde ribkarbonade met geitekaas en salami | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
75 50 6 4 1 1 0.50 - - |
gram gram eetlepel stuks pak stuks gram naar smaak naar smaak |
kaas (geite-,Holland) boter (bak-) meel (paneer-) varkenskarbonade (rib-) kruidenmix (Italiaans) ei (kip) salami zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Kaas in 4 reepjes snijden. Reepjes in lengte op helft van salamiplakjes (4 stuks) leggen. Salamiplakjes dubbelvouwen. Met scherp (vlees)mes zakje in karbonades snijden. Opening vullen met salami-kaaspakketje. Karbonades met 2 cocktailprikkers dichtsteken. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Bereiden: In diep bord paneermeel en kruidenmix door elkaar scheppen. In ander diep bord ei loskloppen. Karbonades bestrooien met zout en peper. Eerst door ei halen en vervolgens door paneermengsel wentelen, zo dat alle kanten bedekt zijn met paneermeel. In grote koekepan boter verhitten. Karbonades in circa 20 minuten zachtjes goudbruin en gaar bakken, af en toe voorzichtig keren. Serveren met saffraanrisotto (Grand'Italia) en snijboontjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1986 KiloJoules 473 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 35 gram 1 gram |