culinaire zaken .nl |
Fricasse (Gekruid varkensvlees met groenten) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
375 195 50 50 4 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram gram gram gram stuks stuks theelepel stuks stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
varkensvlees boter (bak-) peultjes doperwt (diepvries) aardappel bouillon (tablet) trassi prei ui foelie (blad) kruidnagel ve-tsin peper | ||
Berei- ding |
Prei wordt in ringen gesneden. De ui wordt gesneden. Vlees in blokjes snijden en in 0.75 pakje boter lichtbruin bakken. Trassi aanlengen in 1 kopje water en met de kruiden erbij doen. Circa 5 minuten laten sudderen, dan de groenten en de in schijfjes gesneden aardappels toevoegen. Indien wat droog, water erbij doen en verder gaar laten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3367 KiloJoules 802 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 21 gram 5 gram |