culinaire zaken .nl |
Dengdeng Ragie II (Gekruid vlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 4 3 2 2 2 1 1 0.50 0.50 - |
gram eetlepel stuks theelepel stuks stuks eetlepel eetlepel stuks theelepel naar smaak |
varkenshamlap olie (zonnebloem-) ui (rood) laos (poeder) ui kemirie (noot) asem (water) suiker kokos (geraspt) ketoembar zout | ||
Berei- ding |
Maak van het vlees kleine lapjes. De kruiden heel fijn stampen. Doe daarna, met bijvoeging van een glas water, alles in een wadjan. Kook dit op, tot de olie eruit komt en de klapper lichtbruin wordt. Zonodig kan men er nog wat warme olie bij doen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1170 KiloJoules 279 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 18 gram 3 gram |