culinaire zaken .nl |
Dengdeng (Gekookt droog vlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1 4 4 2 2 1.50 1 1 0.75 0.25 - |
gram deciliter stuks stuks theelepel stuks theelepel theelepel stuks eetlepel theelepel naar smaak |
varkenshamlap santen ui (rood) kemirie (noot) laos (poeder) ui trassi asem (zonder pit) sereh (vers) suiker ketoembar zout | ||
Berei- ding |
Het vlees wordt in kleine lapjes gesneden en de kruiden fijngemaakt. Kook nu de lapjes met de kruiden, asem en santen tezamen tot het geheel droog wordt. Als het vlees nog hard is, kan men telkens wat water bijvoegen. Dit gerecht kan men ook van kip of lever bereiden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1291 KiloJoules 307 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 20 gram 4 gram |