culinaire
zaken
.nl
Dengdeng
(Gekookt droog vlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1
4
4
2
2
1.50
1
1
0.75
0.25
-
gram
deciliter
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
varkenshamlap
santen ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
kemirie (noot)
laos (poeder)
ui ingrediënt info
trassi
asem (zonder pit) ingrediënt info
sereh (vers)
suiker
ketoembar
zout
Berei-
ding
Het vlees wordt in kleine lapjes gesneden en de kruiden fijngemaakt. Kook nu de lapjes met de kruiden, asem en santen tezamen tot het geheel droog wordt. Als het vlees nog hard is, kan men telkens wat water bijvoegen. Dit gerecht kan men ook van kip of lever bereiden.
Voedings-
waarde
Energie1291 KiloJoules
307 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
20 gram
4 gram