culinaire zaken .nl |
Daging Brambang (Gesmoord vlees met veel uien) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 7.50 2 0.25 - - - - |
gram centiliter stuks gram naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
rundvlees bouillon ui boter (bak-) peper zout ketjap (manis) nootmuskaat | ||
Berei- ding |
U kruidt de lapjes met peper, zout en nootmuskaat en bakt ze in de boter half gaar. De uien snijdt u fijn en bakt ze eveneens in wat boter lichtbruin. U doet de uien bij het vlees, u voegt eerst de bouillon en daarna de ketjap toe. Laten sudderen tot het vlees zacht is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 784 KiloJoules 187 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 12 gram 1 gram |