culinaire
zaken
.nl
Boontjes met varkensvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
2
2
1
1
0.25
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
varkensfilet
boon (sperzie-,vers)
olie ingrediënt info
bouillon (kippen-)
sherry (medium)
saus (soja-)
suiker
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in dunne reepjes. Was de sperziebonen, verwijder eventuele draadjes en breek ze doormidden. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie. Roerbak het vlees tot het verkleurt. Voeg 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry en 1 theelepel suiker toe. Roer om en schep uit de wok. Verhit op hoog vuur de wok opnieuw, verhit hierin vervolgens 1 eetlepel olie. Roerbak de boontjes met 1 theelepel zout tot ze verkleuren. Giet er 2 eetlepels bouillon bij, kook 1 minuut en voeg het vlees toe. Schep alles door elkaar en breng aan de kook. Serveer.
Voedings-
waarde
Energie1471 KiloJoules
350 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
29 gram
0 gram