culinaire zaken .nl |
Boontjes met varkensvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 2 2 1 1 0.25 - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel theelepel eetlepel naar smaak |
varkensfilet boon (sperzie-,vers) olie bouillon (kippen-) sherry (medium) saus (soja-) suiker zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dunne reepjes. Was de sperziebonen, verwijder eventuele draadjes en breek ze doormidden. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie. Roerbak het vlees tot het verkleurt. Voeg 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry en 1 theelepel suiker toe. Roer om en schep uit de wok. Verhit op hoog vuur de wok opnieuw, verhit hierin vervolgens 1 eetlepel olie. Roerbak de boontjes met 1 theelepel zout tot ze verkleuren. Giet er 2 eetlepels bouillon bij, kook 1 minuut en voeg het vlees toe. Schep alles door elkaar en breng aan de kook. Serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1471 KiloJoules 350 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 29 gram 0 gram |