culinaire zaken .nl |
Biefstuk in ketjap-gember marinade (Voor op de barbeque) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 6 4 4 1 1 |
theelepel eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel |
sap (citroen-) ketjap (manis) siroop (gember) runderbiefstuk ui sambal oelek | ||
Berei- ding |
1. Pel en snipper het uitje 2. Meng de ketjap met het citroensap, de gembersiroop, de sambal en 2 eetlepels slaolie. 3. Leg de biefstukken in een ruime schaal, schep de ketjap-gembermarinade er over en keer de biefstukken tweemaal. Dek de schaal af en laat de biefstukken in de koelkast teminste 4 uur marineren. 4. Neem de biefstukken uit de marinade en laat ze in circa 15 minuten op kamertemperatuur komen. 5. Dep de biefstukken droog, leg ze op het hete rooster boven de barbeque, bestrijk ze met een beetje olie en rooter ze in circa 2 minuten aan elke kant bruin. (Langer als u van doorgebakken biefstuk houdt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1039 KiloJoules 247 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 37 gram 1 gram |