culinaire zaken .nl |
Besengek of Ajam Koening (Stukjes kip in gekruide kokossaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 1.50 5 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.25 0.25 - |
gram deciliter stuks stuks theelepel theelepel stuks theelepel eetlepel theelepel eetlepel naar smaak |
kip santen ui sereh (vers) kurkuma (poeder) laos (poeder) peper (rood) trassi suiker ketoembar asem (water) zout | ||
Berei- ding |
De kip schoonmaken en in stukjes snijden. De kruiden, behalve de sereh, fijnstampen en in olie aanfruiten. Dan de kip, santen en de sereh erbij en alles laten koken, totdat de kip zacht is en de olie eruit komt. Men kan dit gerecht ook van lever, vlees, garnalen of eieren maken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2413 KiloJoules 575 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 60 gram 4 gram |