culinaire
zaken
.nl
Babi Tjau Poedak
(Gekruid varkensvlees met saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
25
2
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
varkensvlees
water
mie (transparant)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
djahe
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Ui fijnsnijden.

Snij het vlees in dobbelstenen. Fruit in wat boter de ui, knoflook en djahe. Doe er dan de vleesblokjes bij en kruid af met zout en peper. Zijn de vleesblokjes rondom bruin, dan wat ketjap, water en laksa (vermicelli) toevoegen. Alles op een klein vuur laten doorkoken tot het geheel goed gebonden is. Gebruik niet teveel water.
Voedings-
waarde
Energie1281 KiloJoules
305 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
22 gram
1 gram