culinaire zaken .nl |
Babi Tjau Poedak (Gekruid varkensvlees met saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 25 2 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram teentje stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
varkensvlees water mie (transparant) knoflook ui ketjap (manis) djahe zout peper | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Ui fijnsnijden. Snij het vlees in dobbelstenen. Fruit in wat boter de ui, knoflook en djahe. Doe er dan de vleesblokjes bij en kruid af met zout en peper. Zijn de vleesblokjes rondom bruin, dan wat ketjap, water en laksa (vermicelli) toevoegen. Alles op een klein vuur laten doorkoken tot het geheel goed gebonden is. Gebruik niet teveel water. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1281 KiloJoules 305 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 22 gram 1 gram |