culinaire zaken .nl |
Babi Ketjap III (Varkensvlees met ketjap) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 2 2 1 - - |
gram eetlepel theelepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
varkensvlees (mager) ketjap (manis) djahe knoflook ui zout peper | ||
Berei- ding |
Ui wordt fijngesneden. Knoflook wordt fijngehakt. Snij het varkensvlees in stukken. Fruit in wat olie de knoflook en de uien. Wrijf intussen het vlees in met zout en peper en voeg dit toe aan het gefruite mengsel. Nu het vlees gaar bakken. Giet er de ketjap bij en laat dit circa 30 minuten doorsudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 80 KiloJoules 19 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |