culinaire zaken .nl |
Ajam Taotjo (Kip in gekruide taotjosaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 4 2 1 1 1 0.50 - - |
gram deciliter stuks eetlepel eetlepel schijf eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
kip water ui taotjo ketjap (manis) gember (vers) reuzel trassi peper zout | ||
Berei- ding |
De kip wordt in stukken gesneden. De uien worden gesnipperd. Wrijf of snij de kruiden fijn en bak ze in de reuzel. Voeg hieraan toe de taotjo, ketjap en het water terwijl er goed doorgeroerd wordt. Vervolgens de kip in deze saus gaar koken. Indien nodig wat water toevoegen, want het gerecht mag niet te droog worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1422 KiloJoules 339 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 39 gram 2 gram |