culinaire zaken .nl |
Ajam Spesial (Kip in zeer pikant gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 12 5 5 1 0.50 |
kilogram stuks teentje stuks stuks eetlepel |
kip kemirie (noot) knoflook peper (rood) ui kruid (yankee) | ||
Berei- ding |
De lomboks worden fijngesneden. Snij de kip aan stukken. Maak de kemiris, ui en knoflook fijn. Fruit dan in olie de kruiden even aan. Doe dan de stukken kip erbij. Giet er net zoveel melk bij totdat de kip onder ligt. Een beetje zout erbij en langzaam laten koken tot de kip gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3088 KiloJoules 735 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 81 gram 4 gram |