culinaire zaken .nl |
Ajam Masak Kemiri (Kip in pikant gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 8 8 4 4 4 2 1 - |
gram deciliter stuks theelepel stuks stuks centimeter eetlepel theelepel naar smaak |
kip water kemirie (noot) sap (citroen-) ui (rood) peper (rood) sereh olie (zonnebloem-) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De kip wordt in stukjes gesneden. De uien worden gesnipperd. Fruit de fijngewreven kruiden in de olie. Wanneer kemiris, lomboks, uien en koenjit bruin zijn, de kip, sereh, citroensap en water toevoegen. Kook de kip dan op een laag vuur. Het gerecht mag niet te droog worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2027 KiloJoules 483 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 42 gram 4 gram |