culinaire
zaken
.nl
Ajam Masak Kemiri
(Kip in pikant gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
8
8
4
4
4
2
1
-
gram
deciliter
stuks
theelepel
stuks
stuks
centimeter
eetlepel
theelepel
naar smaak
kip
water
kemirie (noot)
sap (citroen-)
ui (rood) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
sereh
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
De kip wordt in stukjes gesneden. De uien worden gesnipperd.

Fruit de fijngewreven kruiden in de olie. Wanneer kemiris, lomboks, uien en koenjit bruin zijn, de kip, sereh, citroensap en water toevoegen. Kook de kip dan op een laag vuur. Het gerecht mag niet te droog worden.
Voedings-
waarde
Energie2027 KiloJoules
483 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
42 gram
4 gram