culinaire
zaken
.nl
Zuurkoolsalade 2
(Makkelijke groente uit Duitsland)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
100
2
2
2
1
1
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
kool (wijnzuur-)
spek (ontbijt-,mager)
appel
peterselie ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
karwijzaad
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de ui. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat de zuurkool uitlekken en snijd ze wat kleiner. Doe de zuurkool in een schaal en schep de ui, appel, peterselie, kummel, citroensap en suiker erdoor. Knip het spek in dunne reepjes.
Berei-
ding
Bak de spekreepjes in een droge koekepan al omscheppend knapperig bruin. Schep het spek met het vet door de salade.
Voedings-
waarde
Energie261 KiloJoules
62 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
1 gram
4 gram