culinaire zaken .nl |
Zuurkoolsalade 2 (Makkelijke groente uit Duitsland) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop Groente | Makkelijk Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 2 2 2 1 1 |
gram gram stuks eetlepel theelepel stuks theelepel |
kool (wijnzuur-) spek (ontbijt-,mager) appel peterselie sap (citroen-) ui karwijzaad | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de ui. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat de zuurkool uitlekken en snijd ze wat kleiner. Doe de zuurkool in een schaal en schep de ui, appel, peterselie, kummel, citroensap en suiker erdoor. Knip het spek in dunne reepjes. | |||
Berei- ding |
Bak de spekreepjes in een droge koekepan al omscheppend knapperig bruin. Schep het spek met het vet door de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 261 KiloJoules 62 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 1 gram 4 gram |