culinaire
zaken
.nl
Witlofschotel met kaassaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
12
4
0.50
0.50
-
gram
gram
struik
theelepel
bekertje
naar smaak
kaas (bresse bleu)
boter (room-)
witlof
saus (worcestershire-)
creme fraiche ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 200 graden (gasstand 4). Witlof wassen. Stronkjes eraf snijden en witlof in lengte halveren. In pan met weinig water, witlof in ongeveer 4 minuten weinig gaar koken. In vergiet goed laten uitlekken. Intussen kaas in kommetje fijnprakken. Creme fraiche, peper en enkele druppels worcestershiresaus erdoor mengen. Ovenschotel met boter invetten. Uitgelekte witlof naast elkaar erin leggen. Kaasmengsel erover verdelen. Op rooster in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten het kaasmengsel laten smelten. Lekker met gebakken krieltjes.
Voedings-
waarde
Energie1962 KiloJoules
467 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
26 gram
11 gram