culinaire zaken .nl |
Witlofschotel met kaassaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Ovenschotel | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 12 4 0.50 0.50 - |
gram gram struik theelepel bekertje naar smaak |
kaas (bresse bleu) boter (room-) witlof saus (worcestershire-) creme fraiche peper (wit) | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 graden (gasstand 4). Witlof wassen. Stronkjes eraf snijden en witlof in lengte halveren. In pan met weinig water, witlof in ongeveer 4 minuten weinig gaar koken. In vergiet goed laten uitlekken. Intussen kaas in kommetje fijnprakken. Creme fraiche, peper en enkele druppels worcestershiresaus erdoor mengen. Ovenschotel met boter invetten. Uitgelekte witlof naast elkaar erin leggen. Kaasmengsel erover verdelen. Op rooster in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten het kaasmengsel laten smelten. Lekker met gebakken krieltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1962 KiloJoules 467 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 26 gram 11 gram |