culinaire
zaken
.nl
Witlof met ham
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
40
20
8
1
-
-
gram
gram
gram
struik
stuks
naar smaak
naar smaak
ham (gekookt)
kaas (gruyere)
boter (room-)
witlof
citroen
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de struiken witlof schoon en kook ze dan 25 minuten in licht gezouten kokend water met het citroensap. Laat ze uitlekken en leg ze op een schone doek of stuk keukenpapier, zodat er zo weinig mogelijk water blijft aanhangen. Ze mogen ook met de handen uitgedrukt worden om het water eruit te krijgen. Rol elke struik lof met een halve plak ham en leg ze naast elkaar in een vuurvaste ovenschotel. Bestrooi met kaas, peper en weinig zout. Verdeel de boter er in klontjes overheen en gratineer ze 25 minuten in een matig warme oven.
Voedings-
waarde
Energie808 KiloJoules
192 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
11 gram
11 gram