culinaire zaken .nl |
Witlof met ham | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 40 20 8 1 - - |
gram gram gram struik stuks naar smaak naar smaak |
ham (gekookt) kaas (gruyere) boter (room-) witlof citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de struiken witlof schoon en kook ze dan 25 minuten in licht gezouten kokend water met het citroensap. Laat ze uitlekken en leg ze op een schone doek of stuk keukenpapier, zodat er zo weinig mogelijk water blijft aanhangen. Ze mogen ook met de handen uitgedrukt worden om het water eruit te krijgen. Rol elke struik lof met een halve plak ham en leg ze naast elkaar in een vuurvaste ovenschotel. Bestrooi met kaas, peper en weinig zout. Verdeel de boter er in klontjes overheen en gratineer ze 25 minuten in een matig warme oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 808 KiloJoules 192 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 11 gram 11 gram |