culinaire zaken .nl |
Varkensoesters met ananas en kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 4 2 70 1 - - |
gram stuks eetlepel stuks gram stuks naar smaak naar smaak |
boter (room-) varkensoester meel (paneer-) ananas (schijven) kaas (lichtbelegen) ei (kip) peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de varkensoesters aan een zijde open zodat een 'zakje' ontstaat. Hak of snij de plakken ananas klein. Vul elk 'zakje' varkensvlees met een lepel ananasstukjes en een plak kaas. Steek de zakjes met 1 of 2 cocktailprikkers dicht. Kruid naar smaak met peper en zout. Paneer de varkensoesters door ze eerst door het losgeklopte ei te halen en ze vervolgens door het paneermeel te wentelen. Druk het paneermeel licht aan. Paneer het vlees eventueel een tweede keer. Bak de varkensoesters op een niet te hoog afgestelde warmtebron in boter mooi geel en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2739 KiloJoules 652 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 39 gram 0 gram |