culinaire zaken .nl |
Varkensoesters | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 60 20 4 2 - |
gram gram gram stuks stuks naar smaak |
kaas (Camembert) margarine bloem varkensoester ui peper | ||
Berei- ding |
Snij de uien in ringen. Snij de camembert in dunne plakjes. Bestrooi de varkensoesters met peper en bestuif ze met bloem. Bak de oesters in de margarine in 4 minuten aan beide kanten bruin. Plaats de varkensoesters in een ovenschaal. Leg er vervolgens twee a tot drie grof gesneden uiringen bovenop. Leg de plakjes camembert hier weer bovenop. Gratineer de varkensoester ongeveer 5 minuten onder een driekwart hete grill. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3053 KiloJoules 727 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 43 gram 1 gram |