culinaire zaken .nl |
Varkenshaasje met mosterd-roomsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 1.25 25 4 1 - - |
gram deciliter gram theelepel stuks naar smaak naar smaak |
varkenshaas room (slag-) boter (room-) mosterd ui (sjalot) zout peper | ||
Berei- ding |
Varkenshaasje inwrijven met zout en peper. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In braadpan boter verhitten. Hierin het vlees in ongeveer 2 minuten rondom bruin bakken. Vlees uit pan nemen en bestrijken met 2 eetlepels mosterd. Terugdoen in de pan. Sjalotje toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken. Slagroom erdoor roeren. Op matig vuur het vlees in ongeveer 9 minuten zachtjes bijna gaar bakken, af en toe keren. Vlees uit de pan nemen en schuin in plakjes snijden. Rest van de mosterd door de saus roeren en over het vlees verdelen. Lekker met pasta. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1922 KiloJoules 458 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 26 gram 1 gram |