culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasje met mosterd-roomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
1.25
25
4
1
-
-
gram
deciliter
gram
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
varkenshaas
room (slag-)
boter (room-)
mosterd
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Varkenshaasje inwrijven met zout en peper. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In braadpan boter verhitten. Hierin het vlees in ongeveer 2 minuten rondom bruin bakken. Vlees uit pan nemen en bestrijken met 2 eetlepels mosterd. Terugdoen in de pan. Sjalotje toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken. Slagroom erdoor roeren. Op matig vuur het vlees in ongeveer 9 minuten zachtjes bijna gaar bakken, af en toe keren. Vlees uit de pan nemen en schuin in plakjes snijden. Rest van de mosterd door de saus roeren en over het vlees verdelen. Lekker met pasta.
Voedings-
waarde
Energie1922 KiloJoules
458 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
26 gram
1 gram